Efter ca.1 1/2 timme kom jag utanför entrén igen...puhhh vilken pärs... och då var grininga gubbar och tanter mina minsta hinder... nåväl full rulle till Ompis och dax att kolla in receptet...

nåväl efter jäsningen och mycket mjöl och än mer knådande lyckas jag åstadkomma denna klump... kladdig? SVAR JA!... uwe...
nåväl det är ju bara att fortsätta när vi kommit så här långt... försöker få degen rund och så tunn som möjligt....dock gick det inte så bra...
Nåväl så här blev resultatet... lite väl hårda och genom brända...och inte alls lik bilden i boken men tydligen fick jag ett gott betyg då Dkos tyckte det var ok samt Ompis och ja även Roffa åt... dock gnagde hon på ett gottigt knäben hon fått så vet ju inte om det ska tolkas som om det var gott eller om det gick i nöd och näppe då hon helt klart tyckte mer om knäbenet...
nåväl när ompis kom efter långt om länge så påbörjades krubbet... ris och denna gryta som jag ej kan namnet på.. rätt gott men lite för lite sting i... så nästa gång följer vi inte receptet så punkligt samt får någon annan göra brödet...
fick äran att göra dippen oxå... men DKOS fick hjälpa till rätt rejält... men gott blev det...
samt hade jag lyckats göra en hemlis till dom... kladdkaka a lá Ankan... jupp fast ringde först mormor, sen moster och sen ankan och då fick jag recept på denna riktigt goda kladdkaka... helt klart var man värd en bit eller två av denna efter fredagens äventyr... somnade riktigt gott på kvällen och kände mig konstigt nog ganska nöjd... även om alla mina jobb palner gick i stöpet men får ta igen det denna vecka... hihi... nåväl var har mer hänt sen sist... viktklubben är i full rullning och ska bli spännande på måndag om det hänt något positivt... har ju rört mig lite men oxå stoppat in lite fel kost i munnen så som typ kladdkaka, och lite annat... men förhoppningsvis blir det lite lättare att undvika frestelser ju mer man inser att man vill nå sitt mål... nåväl mer osm hänt i lördags rullade vi 50 mil på hoj... till Karlskrona å tebax via Älmhult och den godaste pizzan jag ätit utom då Granadas för den är la bäst... riktigt trevlig tripp dock tycker inte min kropp samma sak och först på måndag morgon infann sig min rumpa igen... outch va ont den hade när vi kom hem... söndagen blev det promenix till farmor å farfar... gräsklippning samt lite mys tid... sen iväg och hämta Roffis och Ompis sen rullade vi vidare hem till mormor där köttbullar väntade... samt dök mosterix och co. upp och lite kaffe tjatter blev det innan vi gick hem så Roffis fick en promenix... sen spenderades resten av dagen i viloläget tror jag... är dock inte riktigt säker... happ i tisdags var vi på info möte om den utbildning jag sökt och fick intrycket att det är kört för min del men vi får väl se tror att besked kommer någon gång efter den 15:e så håller tummarna hårt... även sökt en del andra grejer som jag oxå tror man får svar på runt det datumet... så yaijks... man är nervös... happ... nu dax för skogspromenix med roffis sen mycket klotter och lite jobb sen päsning... eller inte...hihi....hoppas på en bättre uppdatering fram över... see yaaaa
Så här är tanken att det skulle se ut när det var färdigt... nåväl läser att degen skall jäsa 2 1/2 timme så tänker att då är det bäst jag knådar ihop den nu så blir det inte så sent sen... börjar följa receptet in i minsta detalj... dock står det att man ska knåda tills degen känns slät oc hinte kladdar... knådar säkert en 1/2 timme och lika kladdig efter många om och men så tar tålamodet slut och den kladdiga så kallade degen göms under en handduk för att jäsningen skall påbörjas... nåväl går en snabb tur med Roffis sen upp i tv soffan och en film sattes på sen somnade vi gott bägge två... vaknar till prexis i tid för att se att det är dax att kolla degen.. och knatar ner för trappan... och vojne vojne... degen har verkligen jäst och till dubbel storlek!!... jisses det stod inte i kokboken och vad är då resultatet av att använda en för liten skål??? jo den har svält över rätt rejält... suck... happ mjölar inte händerna då jag redan insett att jobba i plasthandskar inte fungerade som jag planerat och att man tyvärr måste bli kladdig när man bakar... hmm...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar